Koningsdag Toernooi 2019


Zoals gebruikelijk werd ook dit jaar op 27 april een Koningstoernooi georganiseerd, dit jaar was het een Mêlée toernooi, hier onder een kleine oranje gekleurde foto impressie. 


Ton Kolvoort toernooi 2019

20 april 2019 beloofde een heerlijke zonnige dag te worden, lekker buiten spelen. Tafels en stoelen onder fleurige parasols en alle spelers gehuld in clubkleding waren bij aanvang ook in een zonnig humeur. Na de eerst gespeelde wedstrijd (bij wie verloren had) daalde dat humeur wel een beetje, maar over het algemeen was de stemming ZONNIG.

Voor de 7e keer werd dit toernooi gehouden, maar voor de eerste keer in triplet vorm.

 

De 4 voor gelote wedstrijden werden in zo’n hoog tempo gespeeld, dat we om 16.00 uur uitgespeeld zouden zijn. Het buffet was om 18.00 uur gepland, dus dan zouden we 2 uur uit onze neus (je weet wel) dat kun je beter aan het buffet besteden. Dus er werd een 5e partij aan toegevoegd en net voor het buffet waren alle teams uitgespeeld.

De prijsuitreiking werd net als alle andere jaren door Sinie Kolvoort gedaan. Zij wist met de juiste woorden alle spelers voor zich te winnen. Zij vond dat we door op deze bijzondere dag  in grote getale aanwezig te zijn met z’n allen gewonnen hadden.

Ons team bleek de 3e prijs binnen gehaald te hebben, (Jan, Gees en ik zei de gek) Dus ik moest als een haas Gees terug roepen, zij zat al in de auto om naar huis te gaan. Op de foto, medaille omgehangen, gelauwerd, gekust, apentrots!!!! Maar ons geluk was van korte duur, de rechtmatige 3e prijs was voor het team met meer pluspunten, dus medaille inleveren. De kussen mochten we houden, nou daar ben je lekker mee!!!

Maar de wedstrijdleider had er meer last van dan wij, hij vond ons sportief en dat beaam ik volmondig.

 

1e prijs

Moulay Mansouri - Jo van Hees  Han Toonen

2e prijs

Bert Kroon - Frans van Zutphen  Peter Kruijsbergen 

3e prijs

Theo Dinnissen - Manfred Derks  Harry van Weegen


4e prijs: AHUM  Jan Damen - Gees Muller - Els Peters

 

Na alle felicitaties deed iedereen het door Piet Kramer samengestelde overheerlijke buffet alle eer aan en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

 

Els Peters


Experttoernooi 13 maart 2019

Storm, hagel en een klap onweer.

Een perfecte dag voor een binnen toernooi.

Doubletten en Mêlée.

Met en zonder maatje.

Uiteindelijk te noteren.

Zes leden met 4 gewonnen prijzen.

1e prijs, Frans van Zutphen - 2e prijs, Hans van Loon - 3e prijs, Moulay Mansouri

 

4e, 5e, en 6e plaats werden ingevuld door:

Jopie de Kleijn - Peter Kruijsbergen - Marjan Peemen 

Willem - Wedstrijdleider.

Ria, Bets en Hennie - Bar.

Fred - achter de camera.

Een mooie prestatie.

Met dank aan Expert voor de mooie prijzen.

Siska Verweij


Clubkampioenschap Doublet december 2018

 

Zo net na de kerstdagen was er genoeg animo om aan de clubkampioenschappen mee te doen. Elk jaar wordt er gestreden om de Jan Muller wisselbokaal, die een jaar lang in het bezit blijft van de winnaars.  Iedereen vond het leuk om even de zinnen te verzetten, de sfeer was leuk en we werden heerlijk onthaald op koffie met kerststol. Na de kerstwens van de voorzitter en de uitleg van Willem dat we naar gelang de uitslag van  de eerste 2 partijen in poule A of B ingedeeld zouden worden.

Liefst 26 teams bonden met elkaar de strijd aan en er werd fanatiek om de winst gespeeld.

De uiteindelijke winnaars waren:

1e prijs: Manfred Derks

         en Harry v/d Weegen

       2e prijs: Bart Janssen

                en Ton Zwartjes

    3e prijs: Annie Schlangen

             en Paul van Boxtel 


 Inmiddels stond het buffet al klaar en ondanks de heerlijke diners met de kerstdagen liet iedereen het zich goed smaken. Het was ook voortreffelijk, en na alle felicitaties voor de winnaars  en nog even uitbuiken ging iedereen met een goed gevoel naar huis.

 

Els Peters