Ons maandelijks Toernooi

 

Al jaren wordt er bij onze vereniging iedere 3e woensdag van de maand het NJBB Le Château toernooi gehouden, voor dit toernooi kan je inschrijven via het programma On Tip, wat je weer kan vinden via onze eigen website.

Afgelopen zomer is dit toernooi weer een groot succes geweest, iedere maand was het toernooi met 48 teams volgeboekt.

De oorzaak hiervan ligt toch wel aan het feit dat we het goed organiseren, een paar steekwoorden zijn dan ook: goede organisatie en begeleiding, we spelen in een mooi en goed verzorgd park en hal, geweldige verzorging voor de inwendige mens, deskundige leiding, leuke geldprijzen en een gezellige sfeer.

Nu het najaar is begonnen zijn de toernooien weer binnen en ook in onze mooie hal mochten we op 16 okt j.l. weer het maximale aantal teams ontvangen namelijk 32, dus weer volle bak.

Terwijl wij 's morgens met de voorbereidingen bezig zijn komen de eerste spelers al om 09.30 uur onze hal binnen lopen. Wij staan achter de bar en achter de wedstrijdtafel paraat dus we kunnen starten.

32 teams, dus 64 deelnemers begroeten elkaar onder het genot van een lekker bakje koffie, de inschrijvingen verlopen vlot en om kwart over tien zitten alle gegevens in de PC en de opening kan beginnen.

Willem heet een ieder welkom en verteld in het kort de regels waar we ons aan moeten houden zoals dat in iedere sport behoort te gaan, helaas is er door miscommunicatie een team niet op komen dagen, dus 31 teams en daardoor een vrijloting, maar de vier spelers die dat treft laten we door de dag heen een 4e partij tegen elkaar spelen.

Wat vandaag op viel dat er wat kinderen binnen kwamen en ja hoor die kwamen meespelen, het waren een meisje en een jongen (tweeling) van 9 jaar samen met hun vader, ze hadden er al een autorit op zitten van 150 km, ze kwamen uit het plaatsje Wommelgen dicht bij Antwerpen. De kinderen hadden geen herfstvakantie maar in België hadden de leerkrachten van deze kinderen een pedagogische studiedag, dus pa Danny Genar met zijn kinderen Tomas en Maite op naar het Nederlandse Wijchen om daar te laten zien hoe de jeugd in België kan boulen. In gesprek met hun hoorden we dat vader Danny bij hun vereniging 'de Evers' een 10-tal kinderen onder zijn hoede had om hen petanque goed bij te brengen. Overigens Maite en Tomas zijn beiden al jeugd kampioen van Vlaanderen. Ook waren er twee meisjes van 16 jaar samen met hun moeder uit Zaltbommel waarvan een meisje Michelle met Tomas vandaag een team vormde.

Al bij het inspelen ging er een geruis door de kantine en de hal, van moet je die kinderen zien plaatsen en schieten. Zij zelf zullen het niet leuk gevonden hebben maar het was mooi om te zien hoe een jongen van 7 jaar het opnam tegen een vrouw van 85 jaar en deze partij won met 13 – 0. Maar uiteindelijk kon je later op de dag wel zien dat de kinderen het niet lang vol houden om geconcentreerd te blijven, in de einduitslag werden ze 15 en 24e plaats. 

En over kilometers gesproken, niet alleen uit België komen onze gasten, heel vaak zien we spelers iedere maand terug komen uit Geldern (D), Asten, Son en Breugel, Culemborg, Varsseveld, Tiel, Best, Uden, maar ook van dichterbij zoals Nijmegen, Cuijk Beek, Lingewaard en uiteraard onze eigen vaste toernooi spelers, en dat allemaal voor het plezier van onze sport en de prijzen €40,- €30,- en €20,-.

 

Maar de wedstrijden waren begonnen en al snel zat er weer een gezellige en spannende sfeer in van het binnen spelen met op de achtergrond een gezellig muziekje. Ook in de kantine was het weer goed toeven met voor iedereen een heerlijk hapje en een drankje, deze keer verzorgd  door Riet, Henny en Gerda.  

De dag verliep verder vlekkeloos en de sfeer en sportiviteit was goed en omstreeks half vijf kon Willem de uitslag bekend maken.

Er waren vijf teams met vier gewonnen wedstrijden maar de prijzen waren voor:

1e prijs: Harry Rooijmans en Leo van de Wetering - La Ferme Boule

2e prijs: Wil en Colin Brinkman - 't Lover

3e prijs: Els Peters en Gees Muller

 

Fons Gijselhart


Tête à tête Toernooi 2019

 

Woensdag 8 oktober 2019. Leuke opkomst liefst 40 inschrijvingen, zou het aan de paella liggen of vindt iedereen de clubkampioenschappen zo leuk.

De meningen waren achteraf zeer verdeeld, de paella werd niet door iedereen gewaardeerd en met het tête à tête spel liep ook niet iedereen weg.

Maar bij aanvang was iedereen in een goed humeur, ze hadden er zin in. Toen Willem de spelstijl had uitgelegd en de 40 spelers in 2 poules had verdeeld gingen de spelers fanatiek van start.

Het leuke van tête à tête is dat je alles aan jezelf te danken hebt, heb je gewonnen dan is dat je eigen verdienste, heb je verloren kun je dus niemand alleen je zelf iets verwijten.

De partijen verliepen voorspoedig en je kon duidelijk aan de gezichten zien wie aan de winnende hand was.

Intussen werd in de kantine ook voor entertainment gezorgd, Piet hield daar een kookcursus voor sterren, iedereen kon tussen de partijen door genieten van de geuren die uit zijn wok(bassin) omhoog stegen. Hij had bekijks genoeg en genoot daar zichtbaar van, dus voor elk wat wils.

De uitslag na vier gespeelde partijen was als volgt:

De winnaar van poule A:     Bart Janssen

De winnaar van poule B:     Moulay Mansouri

Voor veel publiek speelden zij  deze finale, tot 7-7 verliep de partij gelijk op.

Maar daarna bleek Moulay toch de sterkere speler en won glansrijk met 13-8 en was hiermee

Clubkampioen Tête à tête 2019.

 

 

Eerste plaats: Moulay Mansouri

 

Tweede plaats: Bart Janssen

 

Derde plaats: Jo van Hees

Daarna volgde het klapstuk voor Piet, de paella vond goede aftrek. De meesten lieten het zich goed smaken en hiermee kwam een einde aan een welgeslaagd clubkampioenschap.

 

Els Peters

 


 

Gentlemen's Day 14 augustus 2019

 

 

De eerste Gentlemen's Day is een feit. 36 mannelijke teams mochten wij vrouwen verwelkomen.

 

Hard gewerkt om deze dag mogelijk te maken met wat mannelijke hulp voor de opbouw! Tevens spontane hulp van twee duitse gasten die wat aan de vroege kant waren.

 

En wat een fantastisch weer.

 

Geweldig zoals de mannen gehoor hadden gegeven aan de Laurel en Hardy bolhoedjes uitstraling.

Henk v/d Burg en Jan v/d Boom van Grave Superieur wonnen in volle glorie met de outfits.

 

Een relaxte sfeer met spannende partijen.

Mannelijk geïncasseerde missers maar alles in een sportief jasje.

Michelle aan de knoppen voor nog meer stoere sfeer.

Wendy voor de kiekjes, (Weten nog steeds niet voor welke krant, haha).

Roos scheidsrechter.

De bar vrouwelijk bemand door Henny, Ria, Gerda en Riet.

Het buiten frituur gebeuren was in goede handen van Marian en Gerda. Gerrie die de boel op orde hield.

Siska overal inzetbaar.

Willem en Bertha voor de punten telling.

 

 

 

 

De winnaars waren:

1 prijs: Mitch Schampers / Mick Broekmeijer, 2 prijs: Fred Jaspers / Mari van de Hoogen,

3 prijs: Moulay Mansouri / André Abdoela.

 

 

 

De poedelprijs was voor Kian Hendriks en Gerard Peters, wat een geweldig team. 

 

 

 

 

 

Bedankt allemaal.

Het was een Top dag!

 

Siska Verweij


Haringtoernooi 2019

 

Een mooie zonnige dag met een klein spatje regen.

Bij binnenkomst ontwaarden wij eerst Piet Kramer die op vakkundige wijze de vissies voorbereidde.

Zilt streelde de geur van de haring onze smaakpapillen, en menig harinkje, met of zonder broodje, gleden gulzig naar binnen.

Een haring moet zwemmen zeggen ze dan.

Dat werd dan ook top verzorgd door Ria Jacobs en Henny Kramer.

De wedstrijd zelf werd in goede banen geleid door Willem Walraven en Jo van Hees.

 

 gedeelde 1e en 2e plaats

Siska en Fred Verweij

 

3e plaats

Wil Hermsen

 


 

Ook Jan Damen ging naar huis met zijn gewonnen haring uit een spontane loterij.

  

Omlijst met toespraakje door Jan Botman, gewonnen Beker Trofee's en Haring.

 

 

Een fijne dag met 27 teams en veel gezelligheid.

 

Siska Verweij