NJBB toernooi 19 augustus 2020

Jeu de boule sport op anderhalve meter


Eindelijk het eerste toernooi sinds de coronatijd, we hebben er lang op moeten wachten maar de kop is er af.

Door het feit dat we ons aan verschillende regels moeten houden gaan we nu maar 26 teams toestaan op onze buitenbanen, maar door de angst of het nog risico’s loopt waren er maar 19 teams aanwezig.

Na de grote hitte periode was het deze dag met een heerlijk zonnetje goed toeven in ons mooie park. De parasols deden goed hun werk en de tafels stonden ruim opgesteld met zes stoelen er om heen zodat iedereen op anderhalve meter kon zitten. Nadat Willem als wedstrijdleider alle deelnemers welkom had geheten en ik als scheidsrechter iedereen nog de nodige mededelingen heb verteld hoe we vandaag te werk gaan omtrent de coronaregels konden de eerste boules weer gegooid worden.

Enig minpuntje was dat niet alle leden in clubkleding verschenen, wat wel de bedoeling is.

 

Al snel bleek dat iedereen het weer naar zijn zin had en de sfeer was weer als van ouds, heerlijk zonnetje, mooi muziekje op de achtergrond, iedereen blij elkaar na een lange tijd weer te ontmoeten, we kunnen dus zeggen het was een goed en sportief toernooi. We hebben deze dag dan ook verschillende complimenten gekregen dat het zo goed verlopen is. In goed vertrouwen hebben we de dag er op het toernooi van 16 september weer op On Tip gezet en dat is na een paar dagen alweer vol geboekt met 26 teams.

De uitslag van dit toernooi was:

1e plaats: Han Toonen en Wil Hermsen                

4 gewonnen 20 saldo

2e plaats:  Steef Wassenaar en Gerard Rossen   

3 gewonnen 18 saldo

3e plaats: Rikke en Dick Bax          3 gewonnen 16 saldo


Op naar het volgende toernooi.

 

Fons Gijselhart


Experttoernooi

11 maart 2020!!


 

De vraag was hoeveel toernooien  heeft de expert al op zijn naam staan.

Zelf dacht ik vier, maar ik kan er een naast zitten. Hopelijk wordt me dat vergeven, maar hoe je het ook wendt of keert, de Expert is voor ons een welwillende sponsor. Deze keer heeft hij weer drie aantrekkelijke prijzen ter beschikking gesteld. 19 teams hebben hard gestreden om deze prijs in de wacht te slepen. Eerst 2 wedstrijden spelen die je met een zelf gekozen partner had opgegeven, daarna de laatste 2 partijen met iemand door de wedstrijdleiding geloot.

 

Er werd fanatiek gestreden en het leuke is dat door deze formule iedereen kan winnen

 

Er was maar een persoon die 4 wedstrijden had gewonnen en dat was WIL HERMSEN .

 

 

 


1e prijs Wil Hermsen

4 gewonnen 25 pluspunten

 

2e prijs Bert Kroon

3 gewonnen 25 pluspunten

3e prijs Annetje Botman

3 gewonnen 20 pluspunten


 

Een geslaagde dag en zeker voor Annetje, die was zelf verbijsterd door haar overwinning en riep uit “jeetje dit is voor de eerste keer dat ik hier iets win”. Dus mensen je ziet je kunt allemaal winnen, dus blijf je best doen, je komt zeker ook eens als overwinnaar uit de bus.

 

Els Peters