Clubkampioenschappen Tête à Tête  2020

Vroeg in de ochtend werd ik wakker van de regen, niet leuk natuurlijk voor een dagje boulen buiten. Maar niet mopperen, in de loop van de ochtend klaarde het op en er kwam zelfs een zonnetje tevoorschijn.

Dat wisselde steeds van wolkjes naar zon en achteraf kunnen we zeggen dat het heerlijk boule-weer was.

De opkomst was niet groot, er waren 27 inschrijvingen, maar er hebben er uiteindelijk maar 24 gespeeld.

 

Toch kon dat de pret niet drukken, er werd fanatiek gespeeld. En de nieuwelingen werden goed geïnstrueerd dat ze het vooral van het plaatsen moesten hebben.

Menig schutter liet zich toch weer verleiden om te schieten, niet slim maar ja tot die slimmeriken behoorde ik zelf ook.

Aanvankelijk zouden we 4 wedstrijden spelen, maar het verliep allemaal zo snel dat Willem er nog een wedstrijd aanplakte.

Leendert speelde met mij op baan 1 (center court volgens hem) hij vroeg de microfoon en verzocht het publiek dat daar ook de gewenste stilte voor in acht moest worden genomen.

Het heeft jammer genoeg voor hem niet mogen baten.

Er was maar een persoon die 5 wedstrijden won en die winnaars waren: 


1e prijs Herman van de Berg

5 gewonnen 39 pluspunten

2e prijs Han Toonen

4 gewonnen 37 pluspunten

Sjaak van Heeswijk

4 gewonnen 26 pluspunten


Alle winnaars kregen een fles wijn, de beker voor de 1ste prijs was iets te hardhandig uitgereikt, er was een stuk uitgevallen.

Excuses van het bestuur en de belofte dat de beker vervangen wordt.

Daarna de BBQ verzorgd door Piet, muziek door Fons die de polonaise maar niet op gang kreeg.

De bezielende wedstrijdleider Willem, barbezetting door Henny, Ria en Riet,  het was weer ondanks de lage opkomst (u komt de volgende keer ook) toch een gezellige dag.

tekst Els Peters, foto's Fred Verweij


NJBB toernooi 19 augustus 2020

Jeu de boule sport op anderhalve meter


Eindelijk het eerste toernooi sinds de coronatijd, we hebben er lang op moeten wachten maar de kop is er af.

Door het feit dat we ons aan verschillende regels moeten houden gaan we nu maar 26 teams toestaan op onze buitenbanen, maar door de angst of het nog risico’s loopt waren er maar 19 teams aanwezig.

Na de grote hitte periode was het deze dag met een heerlijk zonnetje goed toeven in ons mooie park. De parasols deden goed hun werk en de tafels stonden ruim opgesteld met zes stoelen er om heen zodat iedereen op anderhalve meter kon zitten. Nadat Willem als wedstrijdleider alle deelnemers welkom had geheten en ik als scheidsrechter iedereen nog de nodige mededelingen heb verteld hoe we vandaag te werk gaan omtrent de coronaregels konden de eerste boules weer gegooid worden.

Enig minpuntje was dat niet alle leden in clubkleding verschenen, wat wel de bedoeling is.

 

Al snel bleek dat iedereen het weer naar zijn zin had en de sfeer was weer als van ouds, heerlijk zonnetje, mooi muziekje op de achtergrond, iedereen blij elkaar na een lange tijd weer te ontmoeten, we kunnen dus zeggen het was een goed en sportief toernooi. We hebben deze dag dan ook verschillende complimenten gekregen dat het zo goed verlopen is. In goed vertrouwen hebben we de dag er op het toernooi van 16 september weer op On Tip gezet en dat is na een paar dagen alweer vol geboekt met 26 teams.

De uitslag van dit toernooi was:

1e plaats: Han Toonen en Wil Hermsen                

4 gewonnen 20 saldo

2e plaats:  Steef Wassenaar en Gerard Rossen   

3 gewonnen 18 saldo

3e plaats: Rikke en Dick Bax          3 gewonnen 16 saldo


Op naar het volgende toernooi.

 

Fons Gijselhart


Experttoernooi

11 maart 2020!!


 

De vraag was hoeveel toernooien  heeft de expert al op zijn naam staan.

Zelf dacht ik vier, maar ik kan er een naast zitten. Hopelijk wordt me dat vergeven, maar hoe je het ook wendt of keert, de Expert is voor ons een welwillende sponsor. Deze keer heeft hij weer drie aantrekkelijke prijzen ter beschikking gesteld. 19 teams hebben hard gestreden om deze prijs in de wacht te slepen. Eerst 2 wedstrijden spelen die je met een zelf gekozen partner had opgegeven, daarna de laatste 2 partijen met iemand door de wedstrijdleiding geloot.

 

Er werd fanatiek gestreden en het leuke is dat door deze formule iedereen kan winnen

 

Er was maar een persoon die 4 wedstrijden had gewonnen en dat was WIL HERMSEN .

 

 

 


1e prijs Wil Hermsen

4 gewonnen 25 pluspunten

 

2e prijs Bert Kroon

3 gewonnen 25 pluspunten

3e prijs Annetje Botman

3 gewonnen 20 pluspunten


 

Een geslaagde dag en zeker voor Annetje, die was zelf verbijsterd door haar overwinning en riep uit “jeetje dit is voor de eerste keer dat ik hier iets win”. Dus mensen je ziet je kunt allemaal winnen, dus blijf je best doen, je komt zeker ook eens als overwinnaar uit de bus.

 

Els Peters