Experttoernooi

11 maart 2020!!


 

De vraag was hoeveel toernooien  heeft de expert al op zijn naam staan.

Zelf dacht ik vier, maar ik kan er een naast zitten. Hopelijk wordt me dat vergeven, maar hoe je het ook wendt of keert, de Expert is voor ons een welwillende sponsor. Deze keer heeft hij weer drie aantrekkelijke prijzen ter beschikking gesteld. 19 teams hebben hard gestreden om deze prijs in de wacht te slepen. Eerst 2 wedstrijden spelen die je met een zelf gekozen partner had opgegeven, daarna de laatste 2 partijen met iemand door de wedstrijdleiding geloot.

 

Er werd fanatiek gestreden en het leuke is dat door deze formule iedereen kan winnen

 

Er was maar een persoon die 4 wedstrijden had gewonnen en dat was WIL HERMSEN .

 

 

 


1e prijs Wil Hermsen

4 gewonnen 25 pluspunten

 

2e prijs Bert Kroon

3 gewonnen 25 pluspunten

3e prijs Annetje Botman

3 gewonnen 20 pluspunten


 

Een geslaagde dag en zeker voor Annetje, die was zelf verbijsterd door haar overwinning en riep uit “jeetje dit is voor de eerste keer dat ik hier iets win”. Dus mensen je ziet je kunt allemaal winnen, dus blijf je best doen, je komt zeker ook eens als overwinnaar uit de bus.

 

Els Peters

 21 februari 2020!!

 

Mijn hemel wat een drukte, iedereen had zijn best gedaan om origineel uitgedost de show te stelen. Jammer dat we de prins met zijn gevolg geen behoorlijke plaats konden aanbieden. Het was te massaal, te vol, maar de sfeer was goed, de stemming prima. Van boulen was geen sprake, want de polonaise geleid door Riet van Otterlo nam de hele hal in beslag. 

De jury gaf Jopie de Kleyn een fles wijn voor de origineelste uitdossing, zij was een skelet. Leendert kreeg ook een fles wijn, die had een bord op zijn rug met de vermelding dat we massaal op hem moesten stemmen op 2 maart. Het feest liep de spuigaten uit, in de kleine uurtjes moest de hal toch echt ontruimd worden. Het was een latertje maar daarom niet getreurd voor de bar was het een top avond. En daar gaat het toch om, ALAAF!!

 

Els Peters


Clubkampioenschap Doublette 2019 

28 december 2019

 

Aanvankelijk leek de animo niet zo groot voor dit jaarlijkse evenement. Ja je weet nooit wat er allemaal op je afkomt met de feestdagen. Misschien wil je alleen maar na alle overdadige spijzen lekker op de bank uitbuiken. Maar de foto’s van het warm en koud buffet waren verleidelijk want de inschrijvingslijst werd steeds langer. En uiteindelijk zijn we met 23 teams van start gegaan, een oneven aantal, met als gevolg een vrij loting. Vier wedstrijden, de sfeer was goed, iedereen was gemotiveerd en er werd sportief gespeeld.  Door de vrij loting waren er lange wachttijden en  liep het geheel behoorlijk uit.  Ikzelf moest samen met Gees de laatste wedstrijd spelen tegen Lia en Bep , het ging nergens meer om want de winnaars waren reeds bekend. Het buffet was al binnengebracht, de partners van iedereen hadden al een plaatsje uitgezocht, Piet stond al in de startblokken. Maar er moest op ons gewacht worden. Lia en Bep wonnen deze laatste partij en toen konden we allemaal van het heerlijke buffet gaan genieten. Toen iedereen zijn/haar buikje rond had gegeten werden de uitslagen bekend gemaakt.1e plaats Han Toonen

en Wil Hermsen

4 gewonnen - 36 pluspunten

2e plaats Ton Zwartjes

en Giles Giroux

4 gewonnen - 34 pluspunten

3e plaats Jopie de Kleijn

en Paul van Boxtel

4 gewonnen - 29 pluspuntenDit kampioenschap ging om de felbegeerde Jan Muller bokaal

 

Allemaal van harte gefeliciteerd met de behaalde zege en  deze dag werd afgesloten met felicitaties over

en weer, We kunnen weer terug kijken op een sportief clubkampioenschap.

 

Els Peters

 


Sinterklaas- Difference - Toernooi

24 november 2019


 

Dit jaar meer Difference dan Sinterklaas, al was het alleen al vanwege de prijzen die door Difference geschonken zijn.

Op deze zondagmorgen starten we een toernooi waar we ons hebben opgegeven met een partner en spelen twee partijen als doublet met die partner en daarna nog twee partijen Mêlée waarbij de partners worden bepaald door loting.

Omdat het een intern toernooi is de hal behoorlijk geel/rood gekleurd wat op prijs wordt gesteld.  Hoewel de inschrijvingen in het begin niet zo snel liepen waren er toch 36 leden die speelde en 4 leden achter de bar en de wedstrijdorganisatie kwamen we toch nog op meer dan een derde van alle leden, het was prima maar het had best meer mogen zijn.

 

Wat als iedereen had geweten dat we vandaag een grote prijzenpot hadden, namelijk 1e, 2e en 3e prijs van € 100 -, € 75 en € 50 beschikbaar gesteld als dinerbonnen door Restaurant Difference.

 

Tijdens de eerste twee partijen waren er al verschillende verassende uitslagen te noteren bij de wedstrijdleiding. De twee laatste partijen als mêlée zouden dan ook zorgen voor een totaal verassende eerste plaats, n.l. Elly Verkaart  sinds kort weer lid van onze vereniging won de eerste twee partijen samen met haar Bart en daarna had ze twee goede maatjes want ook die won ze met grote cijfers, de uitslag voor Elly was 1e plaats, 4 partijen gewonnen met  een saldo van 37 punten. Voor de 2e en 3e plaats moest er een Shoot-out gespeeld worden want Els Peters en Gees Muller hadden ook beide 4 partijen gewonnen met een saldo van 31 punten, beide mochten een boule op de but plaatsen, wie het dichtste bij de but lag was de winnaar en Gees was hierin vandaag de beste dus de uitslag van dit toernooi was:


1e plaats:  Elly Verkaart 

2e plaats:  Gees Muller 

3e plaats:  Els Peters


de drie gelukkige winnaars

 

Het was verder een gezellig en goed verlopen toernooi met zo als gewoonlijk een gezellige sfeer met een heerlijk hapje en een drankje, mensen achter de bar en wedstrijdleiding “Hartelijk Dank”.

 

 

Uiteraard bedanken wij Restaurant Difference voor de geweldige prijzen.

Fons Gijselhart


Ons maandelijks Toernooi

 

Al jaren wordt er bij onze vereniging iedere 3e woensdag van de maand het NJBB Le Château toernooi gehouden, voor dit toernooi kan je inschrijven via het programma On Tip, wat je weer kan vinden via onze eigen website.

Afgelopen zomer is dit toernooi weer een groot succes geweest, iedere maand was het toernooi met 48 teams volgeboekt.

De oorzaak hiervan ligt toch wel aan het feit dat we het goed organiseren, een paar steekwoorden zijn dan ook: goede organisatie en begeleiding, we spelen in een mooi en goed verzorgd park en hal, geweldige verzorging voor de inwendige mens, deskundige leiding, leuke geldprijzen en een gezellige sfeer.

Nu het najaar is begonnen zijn de toernooien weer binnen en ook in onze mooie hal mochten we op 16 okt j.l. weer het maximale aantal teams ontvangen namelijk 32, dus weer volle bak.

Terwijl wij 's morgens met de voorbereidingen bezig zijn komen de eerste spelers al om 09.30 uur onze hal binnen lopen. Wij staan achter de bar en achter de wedstrijdtafel paraat dus we kunnen starten.

32 teams, dus 64 deelnemers begroeten elkaar onder het genot van een lekker bakje koffie, de inschrijvingen verlopen vlot en om kwart over tien zitten alle gegevens in de PC en de opening kan beginnen.

Willem heet een ieder welkom en verteld in het kort de regels waar we ons aan moeten houden zoals dat in iedere sport behoort te gaan, helaas is er door miscommunicatie een team niet op komen dagen, dus 31 teams en daardoor een vrijloting, maar de vier spelers die dat treft laten we door de dag heen een 4e partij tegen elkaar spelen.

Wat vandaag op viel dat er wat kinderen binnen kwamen en ja hoor die kwamen meespelen, het waren een meisje en een jongen (tweeling) van 9 jaar samen met hun vader, ze hadden er al een autorit op zitten van 150 km, ze kwamen uit het plaatsje Wommelgen dicht bij Antwerpen. De kinderen hadden geen herfstvakantie maar in België hadden de leerkrachten van deze kinderen een pedagogische studiedag, dus pa Danny Genar met zijn kinderen Tomas en Maite op naar het Nederlandse Wijchen om daar te laten zien hoe de jeugd in België kan boulen. In gesprek met hun hoorden we dat vader Danny bij hun vereniging 'de Evers' een 10-tal kinderen onder zijn hoede had om hen petanque goed bij te brengen. Overigens Maite en Tomas zijn beiden al jeugd kampioen van Vlaanderen. Ook waren er twee meisjes van 16 jaar samen met hun moeder uit Zaltbommel waarvan een meisje Michelle met Tomas vandaag een team vormde.

Al bij het inspelen ging er een geruis door de kantine en de hal, van moet je die kinderen zien plaatsen en schieten. Zij zelf zullen het niet leuk gevonden hebben maar het was mooi om te zien hoe een jongen van 7 jaar het opnam tegen een vrouw van 85 jaar en deze partij won met 13 – 0. Maar uiteindelijk kon je later op de dag wel zien dat de kinderen het niet lang vol houden om geconcentreerd te blijven, in de einduitslag werden ze 15 en 24e plaats. 

En over kilometers gesproken, niet alleen uit België komen onze gasten, heel vaak zien we spelers iedere maand terug komen uit Geldern (D), Asten, Son en Breugel, Culemborg, Varsseveld, Tiel, Best, Uden, maar ook van dichterbij zoals Nijmegen, Cuijk Beek, Lingewaard en uiteraard onze eigen vaste toernooi spelers, en dat allemaal voor het plezier van onze sport en de prijzen €40,- €30,- en €20,-.

 

Maar de wedstrijden waren begonnen en al snel zat er weer een gezellige en spannende sfeer in van het binnen spelen met op de achtergrond een gezellig muziekje. Ook in de kantine was het weer goed toeven met voor iedereen een heerlijk hapje en een drankje, deze keer verzorgd  door Riet, Henny en Gerda.  

De dag verliep verder vlekkeloos en de sfeer en sportiviteit was goed en omstreeks half vijf kon Willem de uitslag bekend maken.

Er waren vijf teams met vier gewonnen wedstrijden maar de prijzen waren voor:

1e prijs: Harry Rooijmans en Leo van de Wetering - La Ferme Boule

2e prijs: Wil en Colin Brinkman - 't Lover

3e prijs: Els Peters en Gees Muller

 

Fons Gijselhart


Tête à tête Toernooi 2019

 

Woensdag 8 oktober 2019. Leuke opkomst liefst 40 inschrijvingen, zou het aan de paella liggen of vindt iedereen de clubkampioenschappen zo leuk.

De meningen waren achteraf zeer verdeeld, de paella werd niet door iedereen gewaardeerd en met het tête à tête spel liep ook niet iedereen weg.

Maar bij aanvang was iedereen in een goed humeur, ze hadden er zin in. Toen Willem de spelstijl had uitgelegd en de 40 spelers in 2 poules had verdeeld gingen de spelers fanatiek van start.

Het leuke van tête à tête is dat je alles aan jezelf te danken hebt, heb je gewonnen dan is dat je eigen verdienste, heb je verloren kun je dus niemand alleen je zelf iets verwijten.

De partijen verliepen voorspoedig en je kon duidelijk aan de gezichten zien wie aan de winnende hand was.

Intussen werd in de kantine ook voor entertainment gezorgd, Piet hield daar een kookcursus voor sterren, iedereen kon tussen de partijen door genieten van de geuren die uit zijn wok(bassin) omhoog stegen. Hij had bekijks genoeg en genoot daar zichtbaar van, dus voor elk wat wils.

De uitslag na vier gespeelde partijen was als volgt:

De winnaar van poule A:     Bart Janssen

De winnaar van poule B:     Moulay Mansouri

Voor veel publiek speelden zij  deze finale, tot 7-7 verliep de partij gelijk op.

Maar daarna bleek Moulay toch de sterkere speler en won glansrijk met 13-8 en was hiermee

Clubkampioen Tête à tête 2019.

 

 

Eerste plaats: Moulay Mansouri

 

Tweede plaats: Bart Janssen

 

Derde plaats: Jo van Hees

Daarna volgde het klapstuk voor Piet, de paella vond goede aftrek. De meesten lieten het zich goed smaken en hiermee kwam een einde aan een welgeslaagd clubkampioenschap.

 

Els Peters